Implantatfordele

Hvis man mangler tænder i kæben kan disse i princippet erstattes af enten en fastsiddende bro, en aftagelig protese eller af implantater.
 
En bro fremstilles ved at tandlægen besliber nabotænderne, og derefter cementerer broen fast.
 
Dette er naturligvis en ulempe, såfremt tænderne er intakte eller forsynet med mindre fyldninger. Er tænderne rodbehandlede eller forsynet med større fyldninger eller kroner kan man dog styrke nabotænderne med en bro.
 
En delprotese er kunstige tænder, som man kan tage ud af munden. En protese vil aldrig være så komfortabel for patienten som noget, der sidder fast, og knoglen vil efterhånden svinde, således protesen skal underfores.
 
En protese er hygiejnemæssigt ikke optimal, da den vil samle bakterier på selve protesen og nabotænder med risiko for caries, paradentose eller overbelastning af nabotænderne.
 
Implantater har den fordel, at de sidder helt fast, og samtidig bevarer og styrker kæbeknoglen. Man undgår at beslibe nabotænderne, og implantattænder kan betragtes og renholdes som naturlige tænder.
 
Denne film viser forskellen på en behandling af et tandløst område i venstre side af undermunden. Der beskrives principperne i behandlingen af tandløshed med en almindelig bro - en aftagelig protese og implantatbehandling med kroner.